Fördelar med lån

När du lånar pengar innebär det, som bekant, att någon temporärt ger dig pengar som du som småningom kommer att betala tillbaka. Den förmodligen mest uppenbara fördelen med att låna pengar är att du genom att göra det kan köpa någonting idag som du för tillfället inte har råd med. Utan lånemarknaden hade förmodligen bostadsmarknaden, bilmarknaden, eller i stort sett hela världsekonomin sett väldigt annorlunda ut. Tänk dig själv om du varit tvungen att spara ihop pengar för att köpa din första bostad kontant. Många kämpar redan idag hårt för att spara ihop till kontantinsatsen.

Lånemarknaden existerar eftersom det finns pengar att tjäna. Personer och företag med mycket pengar kan låna ut en del av deras tillgångar till andra som inte har lika välfyllda konton. Få personer, förmodligen bara dina allra närmsta vänner och familj, skulle låna ut pengar utan att tjäna pengar på det. Därmed är det förknippat med kostnader att ta ett lån. Räntor och andra avgifter ger avkastning till de som lånat ut sina pengar, vilket som låntagare naturligtvis kan ses som en nackdel. Faktum är dock att inte bara du tar en risk när du lånar pengar, även din kreditgivare tar en risk och för denna vill den naturligtvis ha betalt.

Hög konkurrens om lån

Idag är lånemarknaden full av kreditgivare som alla erbjuder alla möjliga olika former av lån. Avbetalningsköp, kreditkort, snabblån, privatlån och bolån är alla exempel på former av lån, men det finns även andra former. För inte längesedan var konkurrensen om lånekunderna i stort sett bunden till de lokala bankkontoren, idag ser marknaden helt annorlunda ut och de flesta lån tas över internet. Lånemarknaden skulle idag nästan kunna beskrivas som överexploaterad, och konkurrensen är så pass hög att kreditgivarna går långt för att få dig som kund. Detta har resulterat i att du som låntagare kan utnyttja vissa erbjudanden som kreditgivarna erbjuder, nedan finner du de som du enklast kan dra nytta av för att förbättra din ekonomi.

Dra nytta av lån och krediter

Var för sig känns kanske varje idé om hur du kan dra nytta av konkurrensen inte lönsamt. Tar du dock vara på alla tips kan du inte bara tjäna pengar genom att låna, du kommer även börja tänka mer ekonomiskt riktigt och förstärka din privatekonomi genom att hela tiden resonera kring värdet av pengar framför värdet av att spendera. Se dock till att hela tiden ha full kontroll på dina utgifter. Genom att ta lån kan kan lätt tappa förståndet och tro att ens ekonomi är ljusare än man först trott. Det ser ju trots allt ut som att du har mer pengar än du faktiskt egentligen har när du ser över dina kontosaldon.

Varje råd ger dig möjlighet att tjäna ränta utan att ta någon risk. Det är svårt att bli rik på ränta, men glöm inte att återinvestera den ränta du tjänat in genom att följa dessa råd. Detta skapar så kallad “ränta-på-ränta” effekt. Ser du till att lämna räntan på ditt sparkonto när den betalas ut kommer ju även dessa pengar att ge dig ränta. För varje gång du får ränta utbetalad kommer du tjäna mer och mer pengar, och till slut kanske du t.o.m. kan se till andra investeringar såsom fonder eller aktier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>